26 juni 08:11, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot fredagen har polisen hanterat 49 ärenden som rör Jönköpings län. Två personer har gripits för grov misshandel, se nedan. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:50 En polispatrull bestämde sig för att kontrollera en man på en moped på Ydrevägen i Tranås. Mannen, som senare visade sig vara i 45-årsåldern, ville först inte stanna på polisens uppmaning. Men han gav upp efter ett kortare förföljande. Mannen visade tecken på att vara påverkad av narkotika och fick följa med för provtagning. Han misstänks för rattfylleri under påverkan av droger. Han hade en kniv på sig och misstänks också för brott mot knivlagen.

02:18 Polisen larmades till Klostergatan i Jönköping med anledning av en skadegörelse. En man hade slagit sönder en ruta i entrén till ett flerfamiljshus och tagit sig in i trapphuset. Mannen, som är i 40-årsåldern, satt lugnt i trappan när polisen kom dit. Han visade tecken på att vara narkotikapåverkad och fick följa med för provtagning. Han misstänks för skadegörelse och ringa narkotikabrott eget bruk.

03:49 Räddningstjänst och polis larmades till Bokvägen i Gislaved med anledning av att det brann i en parkerad bil. Räddningstjänsten kunde släcka branden. Det kunde inte ses någon naturlig orsak till branden och polisen misstänker därför att den är anlagd. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad. Det finns ingen misstänkt.

05:10 Polisen larmades till Lundavägen i Bredaryd med anledning av en misshandel. En skadad man hade fått hjälp av en förbi passerande att larma polisen. Mannen hade blivit misshandlad i en lägenhet i närheten. Polisen grep två män i 25-årsåldern som befann sig i lägenheten. De misstänks för grov misshandel och ringa narkotikabrott. De fördes till polisstation för förhör och provtagning. Den skadade mannen är i 30-årsåldern. Han har fått en sårskada i ansiktet och polisen misstänker att den har orsakats av ett vasst tillhygge. Han har inte behövt uppsöka akutsjukvård.


 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.