Uppdaterad 27 juni 08:17

27 juni 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Det har varit ett mycket stökigt och händelserikt dygn med mycket "fylla" och bråk. Dock har det inte varit några grova brott som har rapporterats in. Lite siffror för att få en uppfattning om inflödet till RLC i region Väst: 9 personrån, 26 misshandlar, 4 våld /hot mot tjänsteman, 13 rattfyellerier, 11 narkotikabrott samt 53 fyllor.

22.16 Göteborg, grov misshandel.
Ett större bråk vid Azaleadalen i Slottsskogen varför polis larmas till platsen. En person skall ha fått en flaska i huvudet vid bråket. Visar sig att flera personer har börjat bråka med en person av någon anledning som inte är känt i skrivande stund. Ingen har behövt uppsöka sjukhus. Polis lyckas gripa en av de inblandade personerna som får följa med för vidare förhör och är misstänkt för grov misshandel samt narkotikabrott eget bruk.

23.56 Alingsås, brott mot vapenlagen, grovt brott, samt olaga hot.
En person visar en pistol för folk efter en konflikt vid Statoil på Vänersborgsvägen. Han hade även gjort en mantelrörelse med vapnet som folk uppfattade ”triggade” situationen.  Polis lyckas hitta mannen i en bil inte långt från platsen och kan ta vapnet i beslag. Fanns vittnen på platsen som kände igen mannen med pistolen och patrullen fick namnet på honom samt uppgifter om bilen han färdades i. Mannen som är i 20 års åldern får åka med patrullen för vidare förhör.

02.20 Falköping, misshandel.
En person blir misshandlad av flera personer och får ta emot sparkar som träffar honom bland annat i huvudet. En person i grannskapet lyckas sära på dem och tar hand om den skadade mannen som blöder ymnigt från huvudet. I samband med grannen går emellan så får även han ett par slag/ sparkar mot sig. Båda får följa med ambulansen för omplåstring, ingen gripen och polis skriver en anmälan.

02.52 Trollhättan, grov misshandel.
En person ligger ner på golvet inne på en hamburgerrestaurang i Överby och blöder ordentligt från ansiktet. Polis samt ambulans till platsen som tar om hand om den skadade mannen. Den som slagit honom hade lämnat strax innan i okänd riktning. I skrivande stund oklart vad den bakomliggande orsaken varför bråket uppstått. Mannen får åka med ambulansen till sjukhus för att se om sina skador. Skall även ha varit någon form av skadegörelse i samband med bråket, ingen gripen.

03.15 Göteborg, misshandel.
Tre personer får åka med ambulansen till sjukhus då de blivit slagna av någon festdeltagare med någon form av tillhygge på Köpenhamnsgatan. Mannen som slagit dem var försvunnen när polis anlände. Via andra festdeltagare har man fått fram uppgifter på den misstänkte personen.

04.07 Göteborg, personrån.
En man blir rånad på sin klocka på Kungsportsavenyn av en ensam gärningsman med en kniv i handen. I samband med rånet lyckas dock målsägande att få tillbaka sin klocka då han lyckades hålla kvar rånaren som då insåg att det nog var lika bra att lämna tillbaka den och själv slippa övernatta hos polisen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.