27 juni 07:10, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med hög arbetsbelastning. Ett flertal personer har omhändertagits för fylleri.

Polisen har upprättat två anmälningar gällande olovlig körning (Arjeplog och Älvsbyns kommuner). Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:19 Våld/hot tjänsteman, Piteå
Polis beordras till en krog i Piteå med anledning av en stökig man. Mannen avlägsnas från platsen. En anmälan gällande våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman upprättas.

00:50 Rattfylleri, Piteå
En patrull kontrollerar en bilist i Bergsviken. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och medtas för provtagning. Han misstänks för rattfylleri.

01:30 Misshandel, Haparanda
En patrull beordras till en ort utanför Haparanda där en kvinna uppger att hon blivit slagen av en annan kvinna. Patrullen håller förhör och tar upp en anmälan.

01:58 Skadegörelse, Kiruna
Polis beordras till en adress i Kiruna där en ruta till en balkongdörr krossats. Patrullen håller förhör och tar upp anmälan gällande skadegörelse.

02:35 Misshandel, Luleå
Polis beordras till en krog i Innerstaden där en man vill anmäla en misshandel som skett tidigare under natten. Den misstänkte mannen har lämnat krogen. Patrullen håller förhör och upprättar en anmälan.

03:21 Misshandel, Boden
Polis beordras till en adress i utkanten av Boden med anledning av ett bråk mellan två kvinnor på en fest. Patrullen upprättar anmälan, samt motanmälan gällande misshandel.

04:27 Misshandel, Kiruna
Polis beordras till en adress i Kiruna med anledning av en misshandel. En man i 20-årsåldern grips misstänkt för att ha misshandlat en kvinna han har en relation med. Mannen anhölls efter förhör. Kvinnan förs till sjukvård. Initiala utredningsåtgärder pågår.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.