27 juni 07:39, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med hög arbetsbelastning. Ett flertal personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Under kvällen och natten har polisen fått flera samtal om hög musik och störande körning vid Rondellplan i Örnsköldsvik. En person har omhändertagits för fylleri och en ordningsbot (böter) har utfärdats till en bilist, då registreringsskylten inte varit väl synlig.

En bilist i Sundsvall har bötfällts för hastighetsöverträdelse. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:30 Olaga hot, Örnsköldsvik
Polis beordras till en mindre ort i Örnsköldsviks kommun där en man hotat anhöriga. Mannen, som är i 60-årsåldern, grips misstänkt för grovt olaga hot. Mannen läggs in för tillnyktring och kommer att förhöras under dagen.

23:45 Brand, Sundsvall
Polis beordras till Njurunda med anledning av en brand. Enligt initiala uppgifter från SOS ska en ladugård vara helt övertänd. En anmälan gällande brand, utan misstanke om brott, upprättas.

00:01 Rattfylleri, Kramfors
En patrull stoppar och kontrollerar en traktorförare på en mindre ort i Kramfors kommun. Föraren, en man i 45-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och medtas för provtagning. Han misstänks för grovt rattfylleri och läggs in för tillnyktring. Körkortet omhändertas.

00:03 Skadegörelse, Timrå
Polis beordras till en adress i Tallnäs där en man försökt ta sig in i en lägenhet. Mannen har även kastat stolar från en balkong. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

04:25 Misshandel, Örnsköldsvik
Polis beordras till en adress inne i Örnsköldsvik med anledning av ett bråk. Flera personer uppges vara inblandade. Patrullen håller förhör och upprättar två anmälningar gällande misshandel.

06:15 Trafikolycka, Sundsvall
Polis beordras till Bredsand med anledning av en singelolycka. Enligt initiala uppgifter har en bilist kört in i en rondell. Det finns inga uppgifter om personskador och bilen bärgas från platsen. En anmälan gällande trafikolycka kommer att upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.