27 juni 08:21, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.40 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 90-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, elva har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.18 polisen kallades till Johannelundsbadet i Linköpingmed anledning av att personer eldade på platsen. När polisen kom till platsen brann en eld som polisen släckte. Två personer som anträffades vid elden misstänks nu för allmänfarlig vårdslöshet med anledning av att de misstänks ha eldat. en av dem, en man i 25-årsåldern misstänks även för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Vid 01-tiden fick polisen samtal om inbrott på Centralbadet på Badhusgatan i Norrköping. Någon har tagit sig in i badet genom att krossa en glasruta och sedan tagit sig in genom en vägg till ett rum där ett säkerhetsskåp förvarades. Detta skåp har man försökt öppna. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott men det är oklart om något har stulits.

02.34 samtal till polisen om en person som gick på Lustigkullevägen i Motala och öppnade olåsta garagedörrar. Polisen åkte till platsen och träffade på en man i 50-årsåldern i ett olåst garage. Han misstänks nu för olaga intrång. Polisen uppmanar allmänheten att hålla sina garage låsta.

04.00 SOS-larm till polisen om en skadad person på Norra Promenaden i Norrköping. Polisen åkte till platsen och träöffade en man i 20-årsåldern som misstänks ha blivit misshandlad. Polisen har påbörjat en utredning om grov misshandel men ingen är frihetsberövad. Den drabbade fördes till sjukhus med ambulans.

Förutom dessa ärenden har polisen hanterat ett antal fall av berusade personer som varit inblandade i bråk av mindre allvarlig karaktär utan att någon har skadats allvarligt eller frihetsberövats.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.