27 juni 20:19, Övrigt, Stockholms län

Under eftermiddagen och tidig kväll har polisen i region Stockholm fått flera samtal om felparkerade fordon i närheten av badplatser.

På ledningscentralen görs en bedömning vid varje samtal utifrån de uppgifter som lämnas vid telefonsamtalen, vilka lediga resurser som finns i området samt vilka andra jobb som man behöver prioritera emot.

Beskrivning av några av de samtal som kommit in

Vid Båtviken i Botkyrka kommun, Årsta Havsbad i Haninge kommun, Golfängarna i Sundbybergs kommun samt Tantolunden, Södermalms stadsdelsområde fick polisen kontakt med fordonsägare som parkerat hindrande och efter tillsägelse flyttades fordonen. 

Parkeringsbolaget som ansvarar för delar av Ekerö ringde och informerade att de hade varit på Brostugans väg och rapporterat de som hade parkerat i strid med gällande bestämmelse. När polisen var på platsen fanns det inga bilar som stod parkerade i strid mot gällande bestämmelser, dock fanns det kvar några av de fordon som parkeringsbolaget rapporterat.

Bussbolaget som ansvar för kollektivtrafiken på Lidingö ringde och berättade att de inte kunde genomföra sitt uppdrag på grund av felparkerade fordon på Fågelöuddevägen. Polisen har talat om att trots tydliga parkeringsförbudsskyltar hade ett hundratals fordonsförare ignorerat det och därmed valt att försvåra framkomligheten och eventuella räddningsinsatser. Polisen hade trafikdirigering för att lösa det akuta problemet. 

Södertäljepolisen samarbetade med parkeringsvakterna när de rapporterade fordonsförare som parkerat i strid med gällande bestämmelse på Mälarbadsvägen i Södertälje kommun.

På Runsavägen, Upplands Väsby kommun har polisen utfärdat ett tio-tal felparkeringsavgifter till de fordon som var parkerade i strid mot gällande bestämmelser. Ett av de fordon som kontrollerades var en personbil där ägaren hade obetalda felparkeringsavgifter till ett sammanlagt värde av 13 550 kronor. Bilen omhändertogs med stöd av bilmålvaktslagen–lag 2014:447 och bärgades från platsen.

På Maltesholmsvägen, Hässelby–Vällingby stadsdelsområde utfärdade polisen ett 20-tal felparkeringsavgifter till de fordon som var parkerade i strid mot gällande bestämmelser.

På Blackebergsvägen, Bromma stadsdelsområde kontrollerades en personbil där ägaren hade obetalda felparkeringsavgifter till ett sammanlagt värde av 13 550 kronor. Bilen omhändertogs med stöd av bilmålvaktslagen - lag 2014:447 och bärgades från platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.