Uppdaterad 29 juni 13:22

27 juni 21:00, Trafikolycka, Umeå

Olycka på Umeälven, en person avliden.

Uppdatering 13:20, 29 juni

Den man som omkom i olyckan på Umeälven färdades på en flyboard. I nuläget finns det inget som tyder på att vattenskotrar ska ha krockat med varandra. Polisen väntar på en teknisk undersökning av bland annat flyboarden.

Polisen rubricerar i nuläget händelsen som vållande till annans död samt vårdslöshet i sjötrafik, det finns ingen misstänkt. Händelseförloppet är fortfarande oklart, utredningsarbetet syftar till att fastställa vad som hänt.

Uppdatering 07:30, 28 juni
Vid 20:45-tiden inkom samtal till SOS Alarm om en olycka på Umeälven i höjd med Gimonäs. Enligt initiala uppgifter är två vattenskotrar inblandade.

När polis kommer till platsen framkommer att en man hamnat under vatten i samband med att han åkt en så kallad flyboard efter en vattenskoter.

Mannen, som är i 35-årsåldern, förs med ambulans till sjukhus där han senare avlider. Anhöriga är underrättade.

Flyboarden och vattenskotrarna är tagna i beslag för teknisk undersökning. Polisen kommer att utreda vad som orsakade olyckan. I nuläget finns ingen misstänkt.

Ingen ytterligare information kommer att lämnas under dagen.

27 juni kl. 21.00

En man avliden. Anhöriga meddelade. Utredning pågår. Ingen mer information kommer att ges under natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.