28 juni 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Det har varit fortsatt hårt tryck på ledningscentralen samt våra poliser i yttre tjänst. Här kommer lite siffror från kvällen/ natten: Det har inrapporterats 31 misshandlar, 2 personrån, 15 rattfyllerier, 13 narkotikabrott samt 59 fyllerier.

22.01 Halmstad, trafikbrott.
En patrull kontrollerar en bilist på Södra Badvägen och där saknar föraren körkort varför han kommer att rapporteras för detta. Då detta har skett förut tar man även bilen i beslag enligt Trafikbrottslagen §7.

23.41 Falkenberg, trafikolycka.
En cyklist blir påkörd av en bilist vid Arvidstorpsvägen och skadar sig i samband med att han ramlar omkull. Bilisten smiter från platsen och cyklisten körs med lindriga skador till sjukhus av ambulans.

01.26 Varberg, trafikolycka.
En bil kör av vägen och krockar med någon form av skylt på E6:an i höjd med Himle. En av de tre i bilen sitter fastklämd men hjälps ut av räddningstjänst. Samtliga tre får följa med ambulansen för kontroll på sjukhus.

04.51 Halmstad, inbrottsstöld.
Ett kameralarm går på Skånegatan från ett företag varför polis skickas till platsen. Man kan se hur någon reser en stege mot ett staket som tillhör AF Gruppen Syd. En väktare som kommer till platsen lyckas gripa en person men samtidigt rapporterar att ytterligare en person var med men sprang från platsen. Polispatrullen som är på väg får syn på en man som springer i närheten av det aktuella området. Man fångar in honom och man kan konstatera att 2 personer är gripna samt att man förhindrat ett inbrott. Båda får följa med till stationen för vidare utredning. En av dem kan även misstänkas för narkotikabrott eget bruk.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.