28 juni 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Det har varit fortsatt hårt tryck på ledningscentralen samt våra poliser i yttre tjänst. Här kommer lite siffror från kvällen/ natten: Det har inrapporterats 31 misshandlar, 2 personrån, 15 rattfyllerier, 13 narkotikabrott samt 59 fyllerier.

19.43 Göteborg, trafikolycka.
En MC-förare kör omkull inne i Lundbytunneln varför polis, räddningstjänst samt ambulans till platsen. Mycket trafik vilket försvårar arbetet på plats. MC-föraren är mycket allvarligt skadad och förs från platsen av ambulans. Det råder mycket halt på platsen varför det behövs saneras av räddningstjänst. MC:n tas i beslag för en trafikteknisk undersökning.

20.53 Borås, rattfylleri m.m.
Ett vittne kör efter en bilist som kör mycket vingligt längs Riksväg 41 varför polis kontaktas. Föraren förstår efter en stund att någon följer efter honom varför han försöker skaka av sig vittnet men lyckas inte. Polis får kontakt och kontrollerar föraren och denne blåser positivt. Då båda personerna i bilen har kört får båda följa med för provtagning. Bilen är dessutom belagd med brukandeförbud samt körförbud.

00.25 Göteborg, personrån.
En man blir hotad på Friskväderstorget av en okänd man med kniv. Rånaren kommer över anmälarens mobiltelefon och springer sedan från platsen. Anmälaren uppvisar en mindre skärskada i handen troligen orsakad av den kniv som rånaren hotade honom med. Även plånboken har anmälaren blivit av med, ingen gripen.

00.39 Göteborg, vårdslöshet i trafik m.m.
En patrull skall kontrollera en bil i centrala Göteborg men bilen vill inte stanna till en början. Patrullen lyckas dock få stopp på bilen och föraren vill inte medverka varför man fick använda OC-spray för att lugna ner honom. Föraren som är i 20 års åldern är misstänkt för vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken samt drograttfylleri.

02.00 Göteborg, skadegörelse genom brand.
En moped brinner på Blidvädersgatan och släcks av räddningstjänst. Man hittar en väska innehållande div. saker på platsen bl.a. tändvätska som tas i beslag. Ingen gripen och patrullen skriver en anmälan.

02.51 Göteborg, trafikolycka.
En bil kör av vägen och när polis kommer till platsen kan man konstatera att föraren visar tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. Passageraren får åka med ambulansen med lindriga skador. Föraren misstänkt för drograttfylleri samt vårdslöshet i trafik.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.