Uppdaterad 29 juni 11:22

28 juni 11:00, Mord/dråp, försök, Umeå

En man misstänkt för mordförsök, fem män misstänkta för medhjälp.

Uppdatering 200629 kl. 11.20

En av de sex män som tidigare greps är nu misstänkt för försök till mord. Övriga fem män är misstänkta för medhjälp. Alla är i 20-årsåldern. Under dagen kommer fortsatta förhör att hållas med försvarare närvarande.

Målsäganden, en man i 25-årsåldern, har ej livshotande skador.

Det finns en koppling mellan de misstänkta männen och målsäganden.

Polisen är även fortsättningsvis intresserad av upplysningar och iakttagelser från det aktuella området Öst på stan, på Öbackavägen. Främst kring 05-06-tiden på söndagsmorgonen, men även tidigare under natten. Ring polisen på 114 14.

Uppdatering 200628 kl 14:35
Sex stycken män har gripits under eftermiddagen. Männen kommer att förhöras, därefter fattar åklagare beslut om de ska anhållas.

Den skadade mannen vårdas på sjukhus och kommer att förhöras undermiddagen/kvällen.

Ingen ytterligare information kommer att lämnas under dagen.

200628, kl. 11.00

Tidigt på söndagsmorgonen kom en skadad man till sjukhuset i Umeå. Mannen misstänks ha blivit utsatt för brott. Han var vid medvetande.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord. Ett område Öst på stan spärrades av och en teknisk undersökning har genomförts. Polis knackar dörr i området.

– Vi är inne i ett intensivt utredningsskede, säger Peter Lindgren, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västerbotten.

Polisen är intresserad av iakttagelser som gjorts Öst på stan vid 05-06-tiden. Ring polisen på 114 14.

– Även iakttagelser tidigare under natten kan vara av intresse, säger Peter Lindgren.

I nuläget finns ingen misstänkt person. Inga ytterligare uppgifter kan lämnas.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.