29 juni 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson.

16.12 Vänersborg, mordbrand.
Brinner med öppna lågor i ett hus i området Brålanda och det råder spridningsrisk enligt SOS. Räddningstjänsten släcker elden och patrull spärrar av området för en teknisk undersökning.

21.25 Kungälv, drograttfylleri m.m.
En bil framförs på ett trafikfarligt sätt och är på väg mot Göteborg. En patrull får stopp på bilen i höjd med Ikea men bilen lyckas dra från platsen och åter mot Kungälv. Man lyckas dock få stopp på bilen på Ulvegärde. Föraren grips och kan misstänkas för grov olovlig körning, drograttfylleri samt grov vårdslöshet i trafik. Mannen är i 30 års åldern och får följa med div. utredningsåtgärder.

23.50 Skövde, skadegörelse genom brand.
På Stationsvägen i Tidan brinner det en bil varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Branden släcks och den är troligen anlagd enligt uppgifter från platsen.

01.22 Göteborg, grov misshandel.
En man i 30 års åldern blir knivskuren av en yngre man på Drottningstorget. Ordningsvakt försöker hjälpa den knivskurne mannen men han vill inte under några omständigheter bli  hjälpt. Bär sig inte bättra än att ordningsvakten får lägga handfängsel på honom för att han skall lugna ner sig. Polis kommer till undsättning och först vill inte mannen uppge sitt namn eller samarbeta. Han är dessutom mycket påverkad troligen av narkotika. Han får följa med till stationen för bl.a. kroppsbesiktning. Skadan är inte av någon allvarlig karaktär utan mannen klarar sig utan att behöva uppsöka sjukhus.

01.48 Göteborg, brand genom skadegörelse.
En skåpbil brinner på Timjansgatan i Gårdsten. Branden släcks av räddningstjänst och patrull tar uppgifter för en anmälan. Oklart varför det börjat brinna.

03.57 Lilla Edet, inbrottsstöld.
Ett vittne ser hur två personer gör inbrott på Stendahls Bil på Brovägen. Patrull till platsen som kan gripa en person omgående då denne försöker springa från platsen när patrullen anländer. Ytterligare ett vittne ger sig till känna och berättar att den andre personen ligger och trycker i ett område inte så långt ifrån firman. En hundpatrull börjar spåra från platsen och ganska omgående kan vi fånga in den andra gärningsmannen också. Bra uppgifter från vittnen gjorde skillnad och vi kunde gripa båda tjuvarna.

 

Inkomna ärenden om brott i nära relation under vecka 26 till polisen i region väst är 83 stycken.

Brott i nära relation avser anmälningar där brott skett mellan par och mot familjemedlemmar. Målsägarna kan vara både kvinnor och män, flickor och pojkar. Vi utreder även alla brott där det kan misstänkas finnas ett hedersmotiv, oavsett släktskap. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.