29 juni 08:20, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot måndagen har polisens regionledningscentral hanterat 51 ärenden som rör Östergötlands län. Fyra personer har gripits misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel, se nedan. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:14 Polisen larmades till en bostad i Arkösund med anledning av ett inbrott. En boende hörde ljud från källaren och när han gick ner möttes han av en man som då sprang ut från huset. En dörr var uppbruten. Ingenting verkar saknas från huset. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning under måndagen. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

-

03:10 Polisen larmades till Jägarvallsvägen i Linköping med anledning av fyra bilar som buskörde. Bilarna var märkta med loggor från ett vårdföretag. Polisen anträffade bilarna och de var då tomma. I anslutning till bilarna fanns fyra män i 20-årsåldern. De greps misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

-

04:41 Polisen tog emot samtal om ett inbrott. Ett servicehus i Ryd, Linköping, hade haft inbrott. Personal hade upptäckt en uppbruten dörr. Än så länge är det oklart om något hade stulits. Polisen utreder om det inbrottet kan ha samband med de stulna bilarna på Jägarvallsvägen. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.