03 juni 00:22, Stöld/inbrott, Ängelholm

Pågående inbrott, Flyingegatan, Munka-Ljungby.

Polispatruller larmas till Flyingegatan i Munka-Ljungby med anledning av ett misstänkt pågående inbrott på en byggplats. På kamera syns personer inne på området. Två personbilar lämnar hastigt platsen i hög hastighet varpå den ena voltar strax därefter på Ängelholmsvägen i Örkelljunga. Den andra bilen stoppas av polis på Gamla Hallandsvägen i Örkelljunga. Ambulans budas men det finns ingen information om att någon skall ha förts till sjukhus.

Föraren till personbilen som voltar, en man född -81, är misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och narkotikabrott. Han blir omhändertagen enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer). Han misstänks även för tillgrepp av fortskaffningsmedel då han två veckor tidigare hade för avsikt att köpa den aktuella bilen, men körde från platsen utan att betala.

 I personbilen som stoppas av polis misstänks föraren, en man född -72, för grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik samt märkesförfalskning då bilen han kör är falskskyltad.

Slutligen är mannen född -72, en man född -01 samt en man född -84 misstänkta för stölden på Flyingegatan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.