03 juni 06:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.29 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, ingen har omhändertagits men en har tagits med för provtagning och förhör angående misstänkt drogpåverkan.

00.55 i samband med en rutinkontroll av en bilist på länsväg 899 i Strömsfors blev föraren, en man i 20-årsåldern, misstänkt för rattfylleri och grov olovlig körning. Han togs med för provtagning och förhör.

02.09 väktare upptäckte ett öppet fönster i en lokal på Norra Oskarsgatan i Linköping efter att inbrottslarm hade utlöst. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om försök till stöld genom inbrott.

03.31 i samband med en rutinkontroll av en bil på Droittningggatan i Linköping blev en passagerare misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav av misstänkt narkotika. Det var en man i 20-årsåldern, han frihetsberövades inte.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.