Uppdaterad 30 juni 15:13

29 juni 23:40, Detonation, Upplands-bro

En detonation har inträffat invid en villafastighet i Bro. Ingen person har rapporterats vara skadad i händelsen.

Polisen har inlett en brottsutredning med rubricering allmänfarlig ödeläggelse. Området är avspärrat och ska undersökas av polisens bomb- och kriminaltekniker. Detonationen har observerats av ett flertal personer och polisen har hållit ett flertal förhör i den insats som pågår.

Uppdatering klockan 02:50

Polisens bombtekniker har undersökt brottsplatsen och kan konstatera att det inträffat en explosion i nära anslutning till aktuell fastighet. Brottsplatsen är att betrakta som säker och avspärrningarna har minskats. Kriminaltekniker tar nu vid för att genomföra en undersökning av den forsatt avspärrade platsen. Den nuvarande avspärrningen bedöms kvarstå in under förmiddagen.

Uppdatering den 30 juni klockan 15:00

Polisen har tillsammans med resurser från kommunen en utökad trygghetsinsats med högre närvaro i Upplands Bro den närmaste tiden. Allmänheten kan besöka trygghetscentret i centrala Bro, som ligger i anslutning till biblioteket, om man vill lämna tips eller ställa frågor.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.