30 juni 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson.

01.05 Göteborg, skadegörelse genom brand.
En container brinner på Topasgatan varför räddningstjänst samt polis till platsen.
Enligt uppgifter från platsen rådde de tingen spridningsrisk. Branden släckt och polis skriver en anmälan.

01.13 Borås, stöld samt misshandel.
En Taxichaufför har problem kunder varför han trycker på överfallslarmet. Han befinner sig på Fritslavägen varför en patrull beger sig dit. Visar sig att de inte haft täckning på sitt kreditkort och i samband med detta har bråk uppstått. De hade tagit chaufförens mobiltelefon samt laddare. Under tumulten hade en av kunderna tagit ett strypgrepp på honom men lyckades komma loss. Han låste in sig i sin bil för att undkomma och i avvaktan på hjälp från polis. Kunderna hade tagit sin tillflykt in i en lägenhet där polis gjorde en husrannsakan för att om möjligt hitta telefonen samt att prata med personerna. En person grips och får följa med till stationen för förhör. Man hittade ingen telefon vid tillfället.

05.35 Ulricehamn, trafikolycka.
En bilist krockar med en älg på RV40 i höjd med Snipe. Djuret dör i samband med den kraftiga krocken. Före samt passagerare får åka med ambulansen till SÄS för kontroll. Båda personerna är i 25 års åldern.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.