30 juni 12:46, Sammanfattning vecka, Östhammar

Lite av senaste veckans anmälningar


Alunda: Anmälan om försök till stöld av motorcykel. Okänd har troligtvis inte fått igång motorcykeln.
Tillgrepp av registreringsskylt från en moped vid idrottsplatsen. Anmälan om egenmäktigt förfarande.
Gräsö: En polisinsats genomförs då anmälan inkommit om händelse med våld, hot om våld där vapen varit inblandat. En person grips och anmälan upprättas.
Anmälan om vårdslöshet i trafik då anmälaren blivit vårdslöst omkörd av fyrhjuling då denne varit till fots.
Hargshamn: På en fest uppstår bråk och en yngling slår en kvinna på näsan samt slår henne i huvudet med en poolhåv. Anmälan om misshandel upprättad.
Öregrund: Under midsommarhelgen så rapporterades 10 personer för att ha brukat narkotika, 5 av dem rapporterades även för innehav av narkotika. En anmälan om överlåtelse av narkotika.
En anmälan om olaga hot då en person blivit knivhotad av tre okända gärningsmän för att betala tillbaka pengar.
En anmälan om tillåtande av olovlig körning samt olovlig körning då det vid kontroll uppdagas att vid en övningskörning så var bisittaren inte en godkänd handledare, vilket gjorde övningskörningen otillåten.
Anmälan om rattfylleri under påverkan av narkotika, en bil stoppas och föraren uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan, samt hade misstänkt narkotika i bilen.
Föraren av en lastbil på Gräsöfärjan lämnar positivt sållningsprov och kom att misstänkas för rattfylleri, han blåste sedermera positivt i bevisinstrumentet och anmälan om grovt rattfylleri upprättades.
Anmälan om skadegörelse på en bil. Backspegeln har blivit avslagen från sitt fäste.
Två vattenskotrar kolliderar under färd. En kör på den andra bakifrån. Passageraren på den påkörda vattenskotern skadas allvarligt. Händelsen utreds som vårdslöshet i sjötrafik samt vållande till kroppsskada.
Anmälan om stöld av pantburkar från återvinningscentralen. Tre personer ses springa iväg från platsen.
Österbybruk: Polispatrull försöker stoppa ett fordon (a-troktor som går för fort), istället för att stanna försöker den åka ifrån polisen. Till slut blir det stopp och föraren springer iväg. Efter att varit hem till a-traktorägarens adress identifieras denne. Körningen var så pass farlig att det rubriceras som grov vårdslöshet i trafik samt olovlig körning då föraren misstänks sakna behörighet.
Anmälan om misshandel och olaga tvång samt övergrepp i rättssak då en gärningsman slagit och sparkat målsäganden, genom hot om våld förmå denne att utföra viss handling. Samt medhjälp därtill då gärningsman 2 hjälpt till med råd och dåd.
Östhammar: Ett vittne ser en gärningsman krossa ett fönster och krypa in i grannens hus. Vittnet ringer polisen och fortsätter iaktta vad gärningsmannen gör. Polispatrull som är i närheten kommer till platsen och ser gärningsmannen springa iväg. Efter en kort språngmarsch är mannen infångad och gripen.
Ytterligare ett bostadsinbrott anmäls, en gärningsman har krossat ett fönster varit in i huset och tillgripit gods.
Polispatrull kontrollerar en bil och det framkommer att den som kört bilen saknar behörighet för detta. Anmälan om olovlig körning samt tillåtande till olovlig körning i två fall.
Anmälan om skadegörelse genom brand då okänd person tänt eld på en busskur av trä. Elden släktes av privatpersoner.
Okänd person har slagit sönder och tagit delar från en moped som stått uppställd vid en lyktstolpe. Anmälan om skadegörelse upprättad.
Anmälan om tillgrepp av cykel där okänd person tillgripit en cykel som stått uppställd på ägarens tomt.
Viltolyckor: 6 anmälda viltolyckor med rådjur och en med vildsvin.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.