Sök på polisen.se

04 juni 00:30, Polisinsats/kommendering, Stockholm

Under kvällen genomfördes en tillståndsgiven allmän sammankomst på Sergels torg.

Den allmänna sammankomsten hade tillstånd att genomföras klockan 18:00 - 20:00. Demonstrationen påbörjades dock innan starttid. Vidare överskred antalet deltagare 50 personer. Arrangör och polis uppmanade då demonstranterna att lämna Sergels torg. Då detta inte hörsammades beslutade polisen klockan 17:50 att upplösa den allmänna sammankomsten. En anmälan upprättas gällande brott mot ordningslagen.

Utöver ovanstående allmänna sammankomst genomfördes under kvällen ett flertal icke tillståndsgivna sammankomster.

18:29 uppstod ett våldsamt upplopp vid biljetthallen på T-centralen. Två personer greps misstänkta för anförare och anstiftan till våldsamt upplopp. I samband med den händelsen skedde ett annat våldsamt upplopp på Brunkebergs torg. Ytterligare ett våldsamt upplopp skedde på Karlbergsvägen senare under kvällen.

Vid 22:30-tiden omhändertogs en person vid Slottskajen i Gamla stan.

Polisen har inte kännedom att någon person ska ha skadats i samband med ovanstående händelser i centrala Stockholm. Ingen polispersonal ska heller ha skadats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.