04 juni 07:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 57 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Tre personer har gripit misstänkta för brott (se nedan) och fem personer har omhändertagits på grund av berusning.

22.40 Polis uppmärksammades på att en stöld precis ägt rum på Östermalmsgalan i Motala. En pojke i 15-årsåldern hade blivit bestulen på sin moped av en annan person, vid tillfället hade han också blivit slagen. Polisen har upprättat en anmälan om misshandel och stöld av fortskaffningsmedel. Pojken ska inte ha behövt föras till sjukhus i ambulans.

05.26 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott hos ett företag i Slotthagen, Norrköping. Tre personer hade setts inne på området. Polis åkte till platsen och snart upptäcktes en mc med tre personer som försökte köra ifrån polisen. Motorcykeln stoppades och de tre personerna som färdades på den greps på platsen. De gripna är en man i 35-årsåldern samt två kvinnor i 45-årsåldern. Samtliga greps misstänkta för stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.