Uppdaterad 04 juni 10:16

04 juni 07:10, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 71 ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkta för brott (se nedan) och två personer har omhändertagits på grund av berusning.

22.16 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka på riksväg 52, vid Stensjö. Två motorcyklister hade kolliderat när de väjt för rådjur. En av förarna, en man i 55-årsåldern, fördes till sjukhus i ambulans. Mannen ska, enligt uppgift, inte ha drabbats avlivshotande skador. Vägen stängdes av helt för trafik under räddningsarbetet under cirka 50 minuter. Polisen har upprättat en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

00.53 Polis larmades till en restaurang i centrala Nyköping då en gäst försökt betala med en falsk 500-kronorssedel. När polis kom till platsen kunde två personer gripas. De gripna är män i 30- respektive 25-årsåldern och de greps misstänkta för penningförfalskning, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen.
UPPDATERING: De två gripna har klockan 08.23 anhållits efter beslut av åklagare. De är på sannolika skäl misstänkta för bedrägeri och olovlig befattning med falska pengar.

02.50 Polis larmades med anledning av att en kvinna blivit bestulen på sin väska i området Högbrunn, Nyköping, av tre för henne okända män. Väskan innehöll bland annat telefon och nycklar. Rånet skedde utomhus. Polisen har upprättat en anmälan om grov stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.