05 juni 06:15, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Under dagen tjänstgör Anna Göransson, och under kvällen Stefan Gustafsson.

21.55 Brott mot brandfarliga och explosiva varor, Hässleholmen, Borås. Polis skickas till en bostadsdress där misstänkt farligt föremål anträffats i en källare. Polis dokumenterar fyndet, och detta skickas till nationella bomskyddet för bedömning. Nationella bombskyddet och polisen kriminaltekniker anländer därefter till platsen, och föremålet tas  i beslag. Någon utrymning behövde inte göras av fastigheten. En anmälan om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor upprättas. Det finns ingen misstänkt.

23.45 Brand, Ale torg. Polis och räddningstjänst skickas till platsen efter larm om brand i en container. Branden släcks, men vid midnatt kommer ytterligare larm om brand i container från samma plats. Vid 00.30 brinner det sedan i en återvinningscontainer på Rödjans väg. Det har inte funnits någon spridningsrisk i anslutning till bränderna, rubricerade som skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt.

03.06 Stöld/inbrott, Torggatan, Tibro. Polis skickas till en lokal tillhörandes ett café, där en man i kamera setts slå in rutan med en hammare, och nu befinner sig inne i lokalens kök. Den misstänkte mannen hinner lämna lokalen innan polis anländer, men spåras upp i området av hundpatrull. Han har då gods på sig från caféet. Han grips som misstänkt för stöld genom inbrott.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.