05 juni 07:20, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har tagits med för provtagning och förhör angående misstänkt drogpåverkan.

02.04 polisen fick samtal om skadegörelse på en resturanglokal i Gamla staden i Norrköping. Det visade sig att någon hade krossat ett par glasrutor. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegörelse.

02.13 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Djurgårdsvägen i Motala. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en brinnande moped. Polisen påbörjade en utredning om skadegörelse genom brand.

02.37 polisen fick uppgifter om att ett inbrott skulle ha inträffat i en butik på Trädgårdstorget i Linköping. POlisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöldd genom inbrott. Platsen är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning som kommer att ske under dagen. Polisen spanade också efter tjuvarna men ännu finns ingen misstänkt person. sannolikt har glasögon till okänt värde stulits.

04.30 polisen fick samtal om att en bil skulle ligga på taket på E4 några kilometer från Mantorp i norrgående körriktning. Polisen åkte till platsen och två personer var drabbade. Bilisten hade kört in i ett vägräcke och sedan fått sladd på grund av att man skulle ha väjt för ett djur. De drabbade var ej i behov av vård. Det finns ingen misstanke om brott.

05.57 SOS-larm till polisen om trafikolycka på länsväg 996 i Ask. Visade sig vara en bilist som ska ha väjt för ett vildsvin och därefter kört in i ett träd. en chockad förare fick följa med ambulansen. Det finns ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.