05 juni 12:09, Stöld, Östergötlands län

Flera stölder av motorcyklar i Östergötlands län.

Under maj månad har polisen tagit emot nio anmälningar om stöld av motorcyklar i Östergötland. Sju av stölderna har skett i Linköpingsområdet och två av stölderna har skett i Norrköpingsområdet.

Gemensamt är att stölderna, med få undantag, skett ur garage och att flera av de stulna motorcyklarna har annonserats ut till försäljning på internet. I flera fall har anmälaren uppgett att det varit ett intresse för annonserna, att personer ringt och i vissa fall kommit för att provköra motorcyklarna.

Polisen utreder händelserna som stöld.

Polisen manar till försiktighet i samband med försäljning av motorcyklar och andra fordon. Undvik att, vid en försäljning, bjuda okända personer till bostad eller garage utan stäm träff på annan plats. Var också försiktig med vilka fordonsuppgifter du lämnar ut innan försäljningen är klar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.