Uppdaterad 06 juni 07:55

05 juni 19:36, Mord/dråp, försök, Eksjö

Man i 50-årsåldern svårt skadad efter misshandel. Misstänkt gärningsperson gripen.


18:23 Polisen larmades till en bostad i Eksjö med anledning av ett bråk.

18:40 Polis var på plats. En svårt skadad man anträffades i bostaden och han fördes till sjukhus med ambulans. Den skadade mannen är i 50-årsåldern.

18:52 Polisen grep en man i 20-årsåldern som befann sig i anslutning till brottsplatsen. Den gripna och den skadade är släkt med varandra.

En utredning om försök till mord är påbörjad. Bostaden och ett mindre område utanför den har spärrats av och kriminaltekniker har beordrats till platsen. Polis på plats utför initiala utredningsåtgärder samt ger stöd åt personer på platsen.

21:55 Tekniker kom till platsen och påbörjade arbetet med den kriminaltekniska undersökningen. Den skadade mannen vårdas på sjukhus för sina skador. Den misstänkte har inte kunnat förhöras än, men kommer högst sannolikt att anhållas av åklagare efter förhör.

UPPDATERING LÖRDAG 6/6

07:53 Den misstänkta mannen anhölls av åklagare under natten. Den tekniska undersökningen avslutades under natten men bostaden är fortsatt avspärrad. Polisen har ingen uppdatering om skadeläget för mannen som vårdas på sjukhus.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.