Uppdaterad 06 juni 07:54

05 juni 21:52, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser.

23:00 Störande bilar - Umeå

Ett flertal inringare meddelar att det spelas hög musik från fordon på olika platser i Umeå. Polisen kontrollerar ett fordon. Ärendet avslutas med en tillsägelse.

23:00 Studentfirande Hagaparken

Polis kontrollerar festande studenter i Hagaparken. Stämningen är god och ungdomarna är utspridda i olika grupper. Inga åtgärder från polisen.

Polisen har även hanterat ärenden rörande psykisk ohälsa.

 

Uppdaterad 07:18 (av Elisabeth Glaas, kommunikatör)

04:48 Brand, Vilhelmina
Polis beordras till en villabrand i Vilhelmina. En person, en man i 40-årsåldern, grips. Han förs till sjukhus med ambulans för kontroll.
- Han är skäligen misstänkt för grov mordbrand och ska under förmiddagen delges brottsmisstanke och förhöras. Därefter tar åklagare ställning om han ska anhållas eller inte, säger Mats Bruhn, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

04:52 Misshandel, Umeå
Polis beordras till en adress i Umeå med anledning av en misshandel. En man har misshandlat en kvinna. De har en relation. Mannen, som är i 50-årsåldern, grips och anmälan upprättas om misstänkt misshandel. Det finns inga uppgifter om att kvinnan uppsöker vård.
- Mannen kommer under förmiddagen, när han nyktrat till, delges brottsmisstanke och förhöras, åklagare fattar därefter beslut om han ska anhållas eller ej, säger Mats Bruhn, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

 

Under natten har två personer medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.