Uppdaterad 06 juni 09:21

06 juni 00:42, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens händelser i länet

00:42 - Lugn start på natten.

Tre personer har hittillls omhändertagits på grund av sin berusning.

01:06 - Narkotikabrott. Ope, Östersund

Polis stoppar och kontrollerar en man. Vid kontrollen uppstår misstanke om att mannen är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och en anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

03:24 - Lugnt i länet

En viltolycka har hittills inträffat, inga personskador rapporterade.

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning där polisen även har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon brottsmisstanke.

Uppdatering 09:15 (av Elisabeth Glaas, kommunikatör)

05:33 Misshandel, Östersund
Polis beordras till en adress i Östersund med anledning av bråk där flera personer som känner varandra är inblandade. En person, en man i 20-årsåldern, är misstänkt för grov misshandel då han använt ett tillhygge samt för övergrepp i rättssak eftersom han hotat en person som tidigare under kvällen pratat med polisen. Mannen är gripen och ska förhöras, därefter fattar åklagare beslut om han ska anhållas eller inte.

03:46 Försök till våldtäkt, Östersund
På en adress i Östersund kommun griper polis en man i 35-årsåldern. Han misstänks för försök till våldtäkt. Mannen ska förhöras och därefter kommer åklagare fatta beslut om han ska anhållas eller ej.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.