06 juni 00:48, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser

00:56 - Lugn start på natten

Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon brottsmisstanke.

01:06 - Stöld genom inbrott. Birsta, Sundsvall

Polis kallas till ett företag/butik med anledning av ett pågående inbrott. När polis kommer till platsen finns inga personer kvar. Polis kan trots en sökinsats inte vid tillfället hitta några personer.

Vid kontroll visar det sig att gods har blivit stulet från företaget/butiken. Polis undersöker platsen och skriver en anmälan gällande stöld.

02:07 - Trafikbrott. Centrala Örnsköldsvik

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren, en kvinna i 20-årsåldern, får motta ett ordningsföreläggande(böter) då hennes bil hade otillåten solfilm på sidorutan.

02:19 - Trafikbrott. Centrala Örnsköldsvik

Polis stoppar och kontrollerar en EPA-traktor. Vid kontrollen konstateras att fordonet går över tillåten hastighet och därför tas i beslag. Förarens vårdnadshavare kontaktas och en anmälan gällande olovlig körning upprättas.

02:31 - Skadegörelse. Haga, Sundsvall

Polis får samtal om en berusad person som kastar sten. När polis kommer till platsen har mannen precis förstört en busskur. Mannen omhändertas enligt lag om omhändertagande av berusade personer(LOB). Polis skriver en anmälan gällande skadegörelse.

02:47 - Misshandel. Centrala Sundsvall

Polis kallas till en adress i centrala Sundsvall med anledning av en misshandel. På plats visar det sig att en man har blivit slagen i ansiktet av en annan man. Polis håller förhör och tar uppgifter för en polisanmälan. Det finns inga uppgifter om att målsäganden behövt uppsöka sjukvård. 

03:31 - Misshandel. Centrala Sundsvall

Polis får samtal om att en kvinna har blivit utsatt för misshandel. Polis på plats konstaterar att kvinnan har blivit sparkad i ansiktet av en annan kvinna. Polis skriver en anmälan gällande misshandel och skjutsar målsäganden till sjukhus för omplåstring. Polis gör även efterforskningar för att få reda på vem det var som sparkade.

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning i länet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.