Sök på polisen.se

06 juni 06:24, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Godmorgon. Det har varit en normal fredag - lördag natt för polisen i region väst enligt vakthavande befälet i regionen.

Dagens presstalesperson är Hans Lippens.  Polisen har under natten haft att göra med 12 st rattfyllerister, 17 st narkotikabrott ( eget bruk samt innehav )  och en del misshandelsbrott men ingen av allvarlig karaktär, diverse bråk pga berusning på olika platser, företrädesvis kring centrumplatser i våra städer.

 Kl 22:49              Alingsås, drograttfylleri

En polispatrull stoppar och kontrollerar en bilförare i Brogården. Föraren misstänks för drograttfylleri och medtas för provtagning.

 Kl 01:05              Mariestad, stöld

En personbil iakttas på E20 vid trafikplats Ullervad. Personer från bilen går ute i vägbanan och utgör en trafikfara. En polis kallas till platsen för kontroll. Fem personer kontrolleras och i bilen anträffas det utrustning för bränslestöld. Samtliga fem misstänks förberedelse till stöld. Bilen flyttas från platsen med hjälp av bärgningsbil.

 Kl 02;27              Göteborg, Brunnsparken personrån
En person har blivit utsatt för ett personrån, hans halskedja rycktes ifrån honom av okända män som sedan sprang från platsen. Ingen är gripen. 

Kl 03:21              Lidköping, narkotikabrott.
En polispatrull kontrollerar en person vid Gamla stadens torg. En man misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk

 Kl 04:17              Lidköping, skadegörelse
En väktare iakttar och ingriper mot  två yngre flickor som kastar sten på Stenportskolan. Flera fönsterrutor går sönder. Polispatruller kommer till platsen och omhändertar de båda och föräldrarna kallas till platsen. Anmälan skadegörelse och de båda flickorna överlämnas till föräldrarna.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.