Uppdaterad 06 juni 08:01

06 juni 07:48, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 60 ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits för brott, se nedan, och åtta personer har omhändertagits för fylleri eller provtagning efter misstänkt rattfylleri.

00:35 Polisen larmades till en snabbmatskedja längs med E4 Värnamo. Tre personer skulle börjat bråka och någon skulle ha blivit slagen. Polisen grep en man i 20-årsåldern för misshandel men han släpptes ganska omgående efter förhör med de två kvinnliga målsägande. Mannen omhändertogs istället för LOB och fick sova några timmar i arresten. Ingen av kvinnorna hade några synliga skador.
 
01:35 En polispatrull på riksväg 30 vid Vrigstad försöker stanna en personbil för stopp och kontroll. Efter ett kortare förföljande stannar bilen och de två personer som befann sig i bilen sprang till skogs. En hundförare spårade upp personerna och en av dem erkände att han hade kört bilen. Den misstänkte föraren, en man i 35-årsåldern, saknar körkort och misstänks för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och rattfylleri under påverkan av droger. Både föraren och passageraren fick följa med till polisstationen för provtagning. Passageraren misstänks för ringa narkotikabrott.
 
02:29 Polis och räddningstjänst larmades till Ormarydsvägen i Nässjö då det skulle brinna i en pizzeria. Det visade sig att branden hade börjat i en papperskorg som stod intill pizzerian. Branden tog sig i en vägg till pizzerian men kunde släckas av räddningstjänsten innan den spred sig ytterligare. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

02:58 Polisen larmades till en villa i Habo med anledning av ett inbrott. Inbrottet ska ha skett någon gång mellan 16:30 på fredagen fram tills att de boende kom hem under natten mot lördagen. Ett kassaskåp hade brutits upp och nycklar till fordon saknades. En brottsplatsundersökning har gjorts och spår har kunnat säkras. Det finns ingen misstänkt ännu. En anmälan om grov stöld genom inbrott är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.