06 juni 07:54, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Två personer har omhändertagits, en för fylleri och en för narkotikapåverkan. Den senare misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:02 Trafikbrott, Boden
Poils stoppar och kontrollerar en personbil som det visar sig råda körförbud för. Dessutom har aktuellt fordon dubbdäck. Ordningsböter utfärdas.

00:04 Trafikbrott, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar först en personbil och kort därefter en lastbil som körs i en bussfil i Innerstaden. Ordningsböter gällande otillåten trafik utfärdas.

00:43 Misshandel, Luleå
Polis beordras till sjukhuset i Luleå med anledning av att två personer kommit dit med skador från en misstänkt misshandel. Polis håller förhör och en lägenhet i Luleå är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. En anmälan upprättas gällande grov misshandel då ett tillhygge använts. Ingen misstänkt är gripen i nuläget.

01:42 Olaga hot, Gällivare
Polis beordras till en adress i Gällivare med anledning av att en person hotas av en man med ett tillhygge. Mannen, som är i 60-årsåldern, grips. Han ska förhöras och därefter kommer åklagare att fatta beslut om han ska anhållas eller inte.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.