Uppdaterad 07 juni 06:07

07 juni 01:31, Sammanfattning kväll, Norrbottens län

Ett urval av kvällens händelser

20:18 Luleå

Polispatrull stoppar en bil, föraren en man misstänks för rattfylleri och medtas för provtagning. Mannen saknar körkort och misstänks även för grov olovlig körning och brott mot knivlagen.

 21:57 Piteå

Polisen får samtal om en vinglig färd: Polispatrull anträffar bilen och föraren en man misstänks för rattfylleri och medtas för provtagnig. Under utredningen om förrattfylleri framkommer uppgifter om att mannen även misstänks för misshandel och olaga hot och han grips av patrull.

Mannen misstänks för rattfylleri, olaga hot och misshandel.

Uppdatering 06:5 RLC befäl Henrik Fahlén

00:37 Förföljande, Kalix

En personbil som saknar registreringsplåtar försöker undkomma polisen på E4 söder om Kalix. Personbilen stannar i Forshaga och flera personer springer från bilen. Hundpatrull och fler patruller skickas till platsen. Efter ett långt och uthålligt arbete från poliserna på platsen anträffas totalt sex personer som färdats i bilen. Samtliga är under 18 år och samtliga överlämnas till föräldrar. Personbilen tas i beslag för teknisk undersökning. Anmälan upprättas.

 

03:42 Försök till grov stöld genom inbrott, Råneå

Inbrott hos kvinna född -35. Kvinnan vaknade av en smäll. Konfronterade en man som befann sig i kvinnans bostad. lämnade platsen. Polis på plats har upprättat anmälan och säkrat vissa spår. Anmälan försök till grov stöld genom inbrott. Avspärrning för teknisk undersökning.


Även inbrott i närliggande hälsocentral med ett flertal krossade rutor. Polispatrull har säkrat vissa spår på platsen. Anmälan stöld genom inbrott upprättas. .

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.