Uppdaterad 07 juni 12:13

07 juni 05:21, Försvunnen person, Karlskrona

Polisen söker efter 5-årig pojke i Jämjö med omnejd.

Polisens ledningscentral fick klockan 05.21 larm om en pojke som avvikit från sin bostad i norra Jämjö.

Polisen söker nu av området för att finna pojken.

Pojken uppges ha lämnat hemmet på egen hand mellan klockan 03.00 och 05.00 under natten. Han är 110 cm lång, mörkblond och troligen iklädd en blå tunn jacka samt blåa gympaskor. Eventuellt ett par jeans med ett tryck med dinosaurier på.

Polis använder sig av ett flertal resurser, inklusive polishund för att söka efter pojken. Men vi uppmanar nu allmänhet att hålla ögonen öppna och larma polis på 112 om man tror sig veta var pojken är. Har man andra iakttagelser om ärendet kan man nå polisen via 114 14 och be att få tala med polisens ledningscentral.

Boende i Jämjö med omnejd uppmanas kontrollera sina trädgårdar och andra utrymmen, exempelvis förråd och uthus, för att se om pojken kan ha sökt skydd där.

10.29 Polisen har valt att gå ut med en bild på pojken (se nedan) för att få allmänhetens hjälp med eventuella iakttagelser. Helikopter, polisryttare samt UAS används i sökinsatsen.

11.47 Pojken är anträffad. Han anträffades i Jämjö tätort och mår efter omständigheterna bra. Polisen är på plats med pojken för att få klarhet i var han har spenderat morgonen och förmiddagen.

Vi vill tacka allmänheten för gott engagemang.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.