Uppdaterad 07 juni 08:04

07 juni 07:57, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot söndagen har polisens regionledningscentral hanterat 53 ärenden som rör Södermanlands län. Fem unga personer har gripits misstänka för stöld, se nedan. Sju personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:17 En polispatrull stannade och kontrollerade en bil på riksväg 52 vid Skavsta. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänktes vara påverkad av narkotika och fick följa med till polisstationen för provtagning. Han misstänks för rattfylleri under påverkan av droger. Även en passagerare i bilen, en man i 40-årsåldern, misstänktes vara påverkad av narkotika och fick också följa med för provtagning. Han misstänks för ringa narkotikabrott.

02:19 Polisen fick samtal från Skiftinge centrum med anledning av ett bråk mellan en taxiförare och en kund. En kvinna i 55-årsåldern misstänks ha slagit taxiföraren, tagit sönder hans taxiförarlegitimation och sparkat på bilen. En anmälan har upprättats om misshandel och ringa skadegörelse. Kvinnan förhördes på platsen och släpptes sen. Taxiföraren har inte fått några allvarliga skador.

04:02 Polisen larmades till en kiosk på Mariefredsvägen i Strängnäs. Flera unga personer sågs bryta på kiosken med en kofot. På platsen fanns sex unga män. Samtliga greps för stöld genom inbrott. En av dem är under 15 år och frigavs.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.