Uppdaterad 07 juni 11:48

07 juni 10:18, Försvunnen person, Norrköping

Polisen önskar allmänhetens hjälp i sökande efter försvunnen äldre man.

08:10 Polisen larmades till ett äldreboende i Skarphagen med anledning av en försvunnen man. Mannen, som är i 80-årsåldern och heter Bertil i förnamn, sågs på boendet strax innan klockan 08.

Bertil har en sjukdomsbild som gör att han är glömsk. Polisen och hans anhöriga befarar att han kan gå vilse. Polisen söker efter Bertil omkring boendet, i närområdet och i Klockaretorpet där han tidigare har bott.

Bertil är 180 cm lång, har kortklippt grått nästan vitt hår och normal kroppsbyggnad med en liten kulmage. Det är oklart hur han är klädd men troligen saknar han skor på fötterna. Han går obehindrat i rask takt utan rullator.

Polisen önskar hjälp av allmänheten att hitta Bertil. Om man ser Bertil uppmanas man att ta kontakt med honom, ringa 112 och stanna med honom tills polisen kommer till platsen.

11:39 En polispatrull hittade Bertil på Utställningsvägen, Himmelstalund. Bertil mådde bra och kommer att få skjuts hem.

Tack vare att en person som hade sett Bertil larmade polisen kunde polisen flytta patrullerna till det område där han sågs senast vilket ledde till att han hittades oskadd. Polisen riktar ett varmt tack till alla som hjälpt till genom att hålla ögonen öppna!


Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.