Uppdaterad 08 juni 07:07

08 juni 00:19, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser i länet

23:46 - Narkotikabrott. Centrala Härnösand

Polis kontroller två personer i anknytning till en adress i centrala Härnösand. Vid kontrollen uppstår misstanke om att den ena personen, en man i 25-årsåldern, är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och förhörs. En anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

00:58 - Lugnt i länet

02:39 - Drograttfylleri, grov olovlig körning. Gådeå, Härnösand

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren, en man i 35-årsåldern, är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och förhörs . Mannen saknar även körkort och blir därför också misstänkt för grov olovlig körning. Bilen tas i beslag enligt TBL 7§, lag om straff för vissa trafikbrott, för att förhindra fortsatt brottslighet.

Polis upprättar anmälan gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning.

04:17 - Lugnt i länet

Uppdatering 07:03 (av Elisabeth Glaas, kommunikatör)

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Vid en hastighetskontroll i Örnsköldsvik på morgonen utfärdades en ordningsbot (böter).

Strax efter klockan 06.30 inträffade en kollision mellan en personbil och ett rådjur vid Strinne, Kramfors kommun. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för djuret och eftersöksjägare kontaktas.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.