08 juni 06:17, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Under dagen tjänstgör Anna Göransson, och under kvällen Peter Adlersson och Stefan Gustafsson.

Grov skadegörelse genom brand, centrala Hisingen, Göteborg. Nattens bränder, då ett flertal bilar sattes i brand, är rubricerad grov skadegörelse genom brand. 29 fordon har skadats, flertalet av dem har rutor krossats på och de har därefter tänts på. Ett antal fordon har fått brandskador då de stått parkerade intill fordon som satts i brand. Polis har genomfört brottsplatsundersökningar och spår är säkrade för teknisk analys. Även sopkärl samt en container har brunnit i samband med händelsen.  Det finns ingen gripen eller misstänkt för bränderna. Polis är angelägen om att få in vittnesuppgifter, iakttagelser och tips från allmänheten, samt om man filmat något av bränderna. Detta tas tacksamt emot via polisens växel 114 14 eller tipslänk på polisen.se.

17.36 Rån, Jordbrovägen, Dals-Ed. En man larmar polis polisen uppger att han blivit rånad på sin bil, av tre för honom okända gärningsmän med kniv. De tre misstänkta lämnar därefter platsen. I bilen fanns även mannens mobil. Bilen har inte anträffats och inte heller någon av de misstänkta.

18.32 Brand i villa, Smeby, Falköping. Polis och räddningstjänst skickas till platsen efter larm om brand i villa. Villan brinner ner, men branden har inte medfört några personskador. Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

21.00 Fjällvägsmotet, Uddevalla. Polis ska stanna en personbil för kontroll där föraren väljer att inte stanna på polisens stopptecken. Ett efterföljande inleds, som avslutas i Bräcke. Föraren, en kvinna, misstänks för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och ej stannat på polismans tecken.

02.36 Brand i villa, Krattorp, Trollhättan. Polis och  räddningstjänst skickas till platsen efter larm om brand i villa. Villan brinner ner till grunden. Det finns ingen misstanke om att någon person befunnit sig kvar i villan. Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning, och händelsen rubriceras som mordbrand.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.