08 juni 07:05, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 50-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

22.47 Polisen stoppade ett fordon för kontroll på Kyrkvägen, Nyköping. Vid kontrollen visade det sig att föraren, en man i 30-årsåldern, inte hade giltigt körkort. Mannen greps misstänkt för grov olovlig körning.

23.43 Polis larmades med anledning av en misshandel i området Årby, Eskilstuna. En man hade blivit misshandlad av en annan man utomhus. Polis och ambulans åkte till platsen och skada person anträffades. Personen hade skadats i en arm och togs omhand av ambulanspersonal. Polisen har upprättat en anmälan om misshandel.

00.57 Polis larmades med anledning av misstänkt skottlossning i Nyköping. Polis åkte till platsen. Polisen utreder ett grovt våldsbrott. En person har drabbats och fem personer är i frihetsberövade. Polisen kan i nuläget inte lämna flera uppgifter i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.