08 juni 07:08, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 25-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkta för brott (se nedan) och en person har omhändertagits på grund av berusning.

01.04 Polisen larmades med anledning av en misshandel i Ryd, Linköping. En kvinna hade blivit attackerad av en man som försökt stjäla hennes väska. Stöldförsöket misslyckades men kvinnan utsattes för stryptag med smärta och andningssvårigheter som följd. Kvinnan har kontrollerats av ambulanspersonal. Polisen har upprättat en anmälan om misshandel.

02.39 Polisen larmades med anledning av en misshandel i området Berget, Norrköping. Två kvinnor hade utsatts för en misshandel av två män inne i en fastighet. Polis åkte till platsen och två personer, två män i 40- respektive 25-årsåldern, greps på platsen misstänkta för misshandel. De två kvinnorna ska inte ha behövt åka ambulans till sjukhus.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.