Uppdaterad 08 juni 12:53

08 juni 11:21, Stöld, Linköping

Stöld av kopparkabel.

07.15 Polis larmades med anledning av en misstänkt stöld. Två personer hade setts bete sig misstänksamt vid Ekängen, intill E4, nära de nybyggda solcellspanelerna. Polis beordrades till platsen.

När polis kom fram konstaterades att någon eller några personer brutit sig in på området vid solcellspanelerna genom hål i stängslet och stulit ett antal rullar med kopparkabel.

Polisen utreder händelsen som stöld och har upprättat avspärrningar vid platsen. En brottsplatsundersökning kommer att göras.

Värdet på det stulna beräknas till cirka 500 000 kronor.

Uppdatering:

Natten mellan fredag och lördag larmades polis med anledning av en misstänkt stöld på samma område - området vid solcellspanelerna. Flera personer hade, enligt samtal till polisen, setts lasta ett stort antal solpaneler på en lastbil.

Polis åkte till platsen och fyra personer kunde gripas. Tre greps på platsen, den fjärde spårades av hundpatrull och greps i närområdet. 

Samtliga anhölls senare efter beslut av åklagare. De är anhållna på sannolika skäl misstänkta för grov stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.