08 juni 11:35, Uppdatering, Jönköpings län

Uppdatering om två våldsbrott på Höglandet.

Sävsjö

För cirka en vecka sedan larmades räddningspersonal till en bostad där en man hittas skadad. När polisen kom till platsen inleddes en förundersökning med rubriceringen mordförsök. I lördags under den gångna helgen frihetsberövades en man som misstänkt i ärendet. Han var häktad i sin frånvaro av åklagare sedan tidigare. Misstänkt och den drabbade är bekanta sedan tidigare.

Eksjö

Under fredagskvällen skadades en man svårt i en bostad i Eksjö. Polis larmades till platsen och en förundersökning rubricerad som mordförsök inleddes. En misstänkt gärningsperson i 20-årsåldern kunde gripas under lugna former. Den skadade mannen avled senare vilket gör att brottet nu rubricerats om till mord.

Frågor från media om båda dessa ärenden besvaras av lokalpolisområdeschef Jonas Lindell. Han nås på telefon 010-566 75 63 under måndagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.