08 juni 17:23, Narkotikabrott, Ödeshög

Misstänkt påverkad bilförare stoppades efter förföljande.

13.53 en polispatrull skulle stoppa en bilförare för kontroll i Ödeshög. Bilföraren valde dock att inte stanna på polisens stopptecken utan körde istället vidare i riktning mot Väderstad. Polisen fick misstankar om att bilföraren kunde vara drogpåverkad.

Trots upprepade försök att stoppa bilen fortsatte färden mot Sommen och tillbaka mot Ödeshög. I närheten av Sommen gjordes ett försök att stoppa bilisten med spikmatta, men försöket misslyckades.

Flera polispatruller åkte mot området för att om möjligt tvinga bilisten att stanna.

I Ödeshög körde föraren norrut på länsväg 918, gamla E4 och strax utanför Ödeshög stannade bilen på grund av något fel.

Polisen kunde då omhänderta bilföraren, en man i 35-årsåldern. Mannen omhändertogs och fick följa med till polisstationen för provtagning och förhör. Han är nu misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk, brott mot knivlagen, grov vårdslöshet i trafik och brukande av körförbudsbelagt fordon. Polisen omhändertog bilnycklarna för att förhindra mannen att fortsätta köra.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.