09 juni 06:44, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 25-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan), en person har omhändertagits på grund av berusning och tre personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

23.05 Polis larmades med anledning av ett misstänkt farligt föremål på Bråbogatan, Norrköping. Polis åkte till platsen och fotografier på föremålet skickades till nationella bombskyddet, enligt rutin, och ett område spärrades av. Bedömningen var att föremålet var ofarligt och klockan 00.25 kunde avspärrningarna hävas.

00.37 Polis stoppade ett fordon för kontroll i området Bergsätter, Motala. Vid kontrollen visade det sig att fordonet var anmält stulet och föraren, en man i 40-årsåldern, greps misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Mannen anhölls senare under natten efter beslut av åklagare.

05.17 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades med anledning av en trafikolycka på Skarphagsleden, Norrköping. Olyckan var en singelolycka där en bilist kört in i en stolpe. När polis och räddningspersonal kom fram till platsen fanns ingen person kvar vid fordonet. Polisen har kontrollerat ett antal personer med anledning av trafikolyckan men ingen skadad person har påträffats. Polisen har upprättat en anmälan gällande olovligt avvikande från trafikolycksplats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.