09 juni 15:08, Misshandel, grov, Gävle

En anmälan om en skottlosning i Andersberg inkom till polisen.

Polisen fick uppgifter om att en person skulle vara skadad.

Flera patruller skickades till Andersberg och det inkom uppgifter från vittnen om att man hade hört en mindre smäll som kan ha  varit från ett skjutvapen.

Patrullerna sökte efter inblandade personer i det aktuella området som uppgavs och efter en stund hittade man en man och kvinna. Båda personerna greps med anledning av att de var blodiga och man hade vaga uppgifter om vad som hade skett på plats.

Efter lite utredning på plats visade det sig att mannen hade en skada i ett ben och att han blödde från skadan. Mannen och kvinnan hördes och frigavs efter förhör.

Mannen fördes till sjukhus för vård av skadan.

Några uppgifter om vem som hade orsakat skadan på mannen gick inte att utreda men en anmälan om grov misshandel har upprättas.

Polisen söker fler vittnes uppgifter kring skottlossningen i Andersberg kring klockan 14:30-15:10. Har man uppgifter att lämna till polisen ringer man 114 14 eller mailar till polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.