01 maj 07:50, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Polisens ledningscentral har under natten hanterat många samtal kopplade till festligheter under valborgsafton.

Fem personer har under sen kväll och natt omhändertagits för fylleri, en av dessa misstänks också för ringa narkotikabrott eget bruk.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Bland annat har polisen kontrollerat flertalet fester, däribland ungdomsfester, i länet.

I Sundsvall kontrollerades ett antal berusade minderåriga personer på en snabbmatsrestaurang. Patrullen omhändertog deras alkohol och överlämnade dem till vårdnadshavare.

22:36 Rattfylleri, Härnösand
Polisen larmas om en mopedolycka i Härnösand. En mopedist ska ha kört in i en stolpe. Den minderåriga föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och misstänks för rattfylleri. Föraren förs till sjukvård. Frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården. 

05:13 Brand, Härnösand
Polisen beordras till Brunnhusgatan i centrala Härnösand med anledning av en brand i en container. Polisen upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.