01 maj 08:18, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 108 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Tre personer har omhändertagits på grund av berusning, enligt LOB, och fyra personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri. Två personer har gripits misstänkta för brott (se nedan).

23.12 Polis fick samtal om att en stulen bil stod fanns på en adress i Ryd, Linköping. Polis åkte till platsen och föraren av bilen körde snabbt iväg. Polis följde efter och senare anträffades bilen vid Föreningsgatan. Föraren hade sprungit från platsen men anträffades snart av hundpatrull. Mannen, som är i 25-årsåldern, greps av polis misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt stöld alternativt häleri. Bilen har tagits i beslag. Gripandet har hävts efter beslut av åklagare.

00.09 Polis larmades med anledning av en misshandel i en bostad på en mindre ort strax utanför Linköping. En man hade misshandlat en kvinna till vilken han har en relation. Polis beordrades till platsen och mannen, som är i 75-årsåldern, greps på platsen misstänkt för misshandel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen