Uppdaterad 01 maj 08:33

01 maj 08:18, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 70-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. Fem personer har omhändertagits på grund av berusning, enligt LOB, och fyra personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri.

22.55 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en mindre byggnad på Trädgårdsgatan, Oxelösund. Det var ett fristående sophus som brann och spridningsrisken bedömdes som låg. Polispatrullen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

22.58 Polis larmades med anledning av en misshandel i centrala Nyköping. En person, en man i 25-årsåldern, hade blivit misshandlad av tre andra för honom okända personer. Målsäganden fördes till sjukhus i ambulans. Polisen har upprättat en anmälan om misshandle.

00.39 Polisen skulle stoppa en mc för kontroll i området Öster, Katrineholm. Mc-föraren valde att inte stanna utan köra iväg från platsen. Polispatrullen åkte efter och snart påträffade patrullen motorcykeln kolliderad. Hundpatrull kallades till platsen men ingen förare anträffades. Polisen har tagit mc:n i beslag. Händelsen utreds av polisen.

01.01 Polis larmades med anledning av en brand i en lägenhet på Vannalavägen, Vingåker. När räddningstjänst kom fram var lägenheten övertänd. Brandplatsen är avspärrad i väntan på att polisen tekniker ska komma till platsen. Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen