01 maj 08:20, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 87 ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har omhändertagits på grund av berusning, enligt LOB, och fem personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri. Tre personer har gripits misstänkta för brott (se nedan).

22.55 Polis larmades med anledning av ett bråk på en adress i Torpa, Jönköping. Ett tiotal personer skulle befinna sig på platsen och det var upprörd stämning när polis kom fram. En person, en man i 20-årsåldern, greps på platsen, misstänkt för misshandel. Mannen anhölls senare under natten efter beslut av åklagare.

00.24 Polis larmades till en adress i Huskvarna då en person hotat en annan person till livet. Polis åkte till platsen och en person, en man i 30-årsåldern, greps misstänkt för olaga hot. Mannen anhölls senare efter beslut av åklagare.

03.36 Polis larmades med anledning av en pågående misshandel på en adress i Vetlanda. Ett 20-tal personen uppgavs befinna sig på platsen och vissa av dem skulle, enligt larmet, ha tillhyggen i sina händer. Polis och ambulans beordrades till adressen och när polis kom fram var det mycket folk på platsen. En bil hade utsatts för skadegörelse och en person, en kvinna i 25-årsåldern, hade utsatts för misshandel. En person, en man, greps misstänkt för grov misshandel och skadegörelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen