01 maj 10:10, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Polisens ledningscentral har under natten hanterat många samtal kopplade till festligheter under valborgsafton. 

Polisen har också kontrollerat flertalet ungdomsfester/samlingar, bland annat flera i Umeå, men även i Skellefteå, Nordmaling, Lycksele och Vilhelmina. Några berusade ungdomar har överlämnats tills sina vårdnadshavare. 

Polisen även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:34 Trafikbrott, Lycksele
Polisen stoppar och kontrollerar en lastbil med släp på länsväg 365 i Lycksele. Föraren har kört 86 kilometer i timmen på en 70-sträcka. En ordningsbot för hastighetsöverträdelse upprättas.

23:40 Trafikbrott, Lycksele
Polisen kontrollerar en personbil på Hällan i Lycksele. Föraren får en ordningsbot för att ha haft bilen på tomgång.

00:37 Misshandel, Obbola
Polisen beordras till en adress i Obbola med anledning av ett bråk. En man i 40-årsåldern misstänks för ringa misshandel av en några år yngre man. Polisen håller förhör och upprättar en anmälan om ringa misshandel.

00:54 Brand, Ersmark
Polisen beordras till Ersmark skola med anledning av en mindre brand. Polisen har varit på plats och gjort en platsundersökning. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd. 

02:03 Trafikbrott, Vilhelmina
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Volgsjövägen. Föraren får en ordningsbot för att belysningen framtill är trasig. 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen