10 maj 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

20.30 Tidaholm, allmänfarlig vårdslöshet.
En större slyhög brinner varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen som är belägen i Ekedalen. Det brinner rejält när räddningstjänst kommer fram. Man bedömer det vara ca 30 – 50 meter stor slyhög som brinner med öppna lågor. Branden släcks och det rådde stor spridningsrisk på platsen varför en anmälan enligt ovan skrivs.

20.57 Stenungsund, brottsrubricering oklar.
Inkommer larm om brand på Borealis varför flera enheter från räddningstjänst samt polis beordras till platsen. Röken sprider sig över samhället varför man förbereder en evakuering för att ingen utomstående skall komma till skada. Strax före 23-tiden beslutar polisen om en så kallad särskild händelse då man inser att det kommer att kräva mycket resurser för att vara räddningstjänst behjälpliga. I skrivande stund är det fortfarande mycket personal på plats. Återkommer med en uppdatering beträffande polisens arbete samt en eventuell brottsrubricering.

21.15 Vårgårda, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel m.m.
En inringare berättar att han ligger efter sin sons nyss stulna moped i Vårgårda. Det bär omkring på diverse grusvägar och det går mycket långsamt enligt inringaren. Polis larmas och möter upp inringaren som nu fått stopp på mopeden. Föraren grips och kan även misstänkas för drograttfylleri, narkotikabrott genom både eget bruk samt innehav. Mannen som är i 30 års åldern får följa med till stationen för vidare utredning.

02.53 Göteborg, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.
Ett tidningsbud blir avtvingad sin bil av en okänd man som först ville ha skjuts men tog över bilen med tvång. Bilens GPS-signal gör så att man kan från deras arbetsledare se var bilen befinner sig. Polis leds med hjälp av detta till Linnarhult för att sedan hitta bilen på Hjällbogärdet där vi kan gripa mannen. Mannen är stökig vid gripandet varför man får sätta handbojor på honom för att han skall lugna ner sig. Mannen får följa med för vidare utredning och bilen lämnas åter till tidningsbudet.

02.56 Kungälv, mordförsök.
En kvinna ringer in till polisen och berättar att hon blivit knivskuren samt slagen. Kvinnan säger att hon är i närheten av Thorildskolan varför polis samt ambulans skickas dit. Kvinnan påträffas och ambulans kör kvinnan till sjukhus i Kungälv för vård. Platsen spärras av där kvinnan påträffades för en teknisk undersökning. I skrivande stund är det oklart hur kvinnan har fått sina skador varför detta ärende kommer att uppdateras senare under dagen. Tekniker på plats vid 05-tiden.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.