Uppdaterad 10 maj 07:52

10 maj 07:14, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri och överlämnats till sjukvården. 

Utöver det har ett flertal kontroller gjorts av personer och fordon som inte har resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:59 Skadegörelse, Umeå
Polisen kontaktas angående en skadegörelse på Hagaskolan i Umeå. Polisen åker till platsen och kan konstatera att en fönsterruta är krossad på skolan. Gärningspersonen/personerna är inte kvar på platsen. En anmälan upprättas gällande skadegörelse. 

23:41 Olovlig körning, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar två A-traktorer på E4 i södra delen av Umeå. A-traktorerna går fortare än tillåtet. Fordonen tas i beslag och förarna får sina körkort omhändertagna. Anmälan upprättas gällande olovlig körning. 

– Polisens uppfattning är att allt för stor andel av A-traktorerna är manipulerade att gå fortare än vad som är tillåtet. Vi ser det som en stor risk dels för att fordonen sällan är i sådant skick att de kan gå i dessa hastigheter. Dels för att personerna som kör dessa ofta är unga, inte har B-körkort och kanske inte alltid har omdömet att framföra fordon i den hastigheten, säger Jari Kiemunki, polisens jourhavande förundersökningsledare i Västerbotten.

Polisen prioriterar att kontrollera A-traktorer då man har sett att stor andel av dem är manipulerade. Vid minsta indikation på att så är fallet gör polisen en kontroll vilket kan leda till att föraren döms för olovlig körning. Det i sin tur kan leda till att möjligheten att få B-körkort fördröjs.

– Den värsta är att när A-traktorerna framförs i högre hastighet än tillåtet finns en risk att en olycka uppstår som leder till att någon skadas allvarligt eller dör, Jari Kiemunki vid polisen i Västerbotten. 

 

00:22 Trafikbrott, Umeå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Umeå. Föraren, en man i 25-årsåldern, får en ordningsbot (böter) då han har kört i fel körriktning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen